Lakkforsegling test: Biltipset har sett på de 3 beste sealere på markedet (2023)

Sealere er et flott redskap som alle bilentusiaster burde benytte seg av. Ikke bare motvirker lakkforsegling rust og andre slitasjeskader, det gir også bilen en dyp og glødende glans. I denne artikkelen lakkforsegling test har vi tatt for oss tre av de beste sealerne på markedet slik at du lett kan finne den som passer for nettopp deg og dine behov. For at du skal få mest ut av å lese denne lakkforsegling testen anbefaler vi at du tenker litt over hva som er viktig for deg når det kommer til en sealer. Dersom holdbarhet og kvalitet over lengre tid er viktig for deg må du for eksempel bergene å måtte betale noe mer.

Lakkforsegling test: Her er våre favoritter

Bilde
Produkt
Produkt Detaljer
#1 Test Vinner

Koch-Chemie Spray Sealant

Koch-Chemie Spray Sealant
Dette er en sealer som er svært enkel å påføre og som har lang holdbarhet. Etter å ha påført denne sealeren vil du se en virkelig skinnende overflate langs hele bilen samtidig som den gir bilens farge en dyp og fin glød.
#1 Test Vinner

Koch-Chemie Spray Sealant

Dette er en sealer som er svært enkel å påføre og som har lang holdbarhet. Etter å ha påført denne sealeren vil du se en virkelig skinnende overflate langs hele bilen samtidig som den gir bilens farge en dyp og fin glød.

Premium - Koch-Chemie 1K-Nano

Her finner du sealeren for deg som verdsetter kvalitet. Etter å ha lest gjennom en lang liste med positive tilbakemeldinger er det heller ingen tvil om at denne sealeren er en favoritt blant bilentusiaster.

Premium - Koch-Chemie 1K-Nano

Her finner du sealeren for deg som verdsetter kvalitet. Etter å ha lest gjennom en lang liste med positive tilbakemeldinger er det heller ingen tvil om at denne sealeren er en favoritt blant bilentusiaster.

Billig og bra - Koch-Chemie Hartwachs BMP S0.01

Dette er en billig sealer med lang holdbarhet som passer perfekt for deg som er på utkikk etter din første sealer. Du kan enkelt montere et sprayhode på flasken som gjør at du lettere får en jevn fordeling over hele bilen.

Billig og bra - Koch-Chemie Hartwachs BMP S0.01

Dette er en billig sealer med lang holdbarhet som passer perfekt for deg som er på utkikk etter din første sealer. Du kan enkelt montere et sprayhode på flasken som gjør at du lettere får en jevn fordeling over hele bilen.

 

1.Koch-Chemi Spray Sealant – Best i test 

– Vinneren som får bilen til å gløde

Lakkforsegling test: Dette er en sealer som er svært enkel å påføre og som har lang holdbarhet. Etter å påført denne sealer vil du se en virkelig skinnende overflate langs hele bilen samtidig som den gir bilens farge en dyp og fin glød.

 

SJEKK PRIS

En skinnende bil
Er du en av de som elsker å kjøre rundt på norske veier i en så skinnende bil at folk stopper og snur seg? Da er det et must med en god sealer. En god sealer er en sealer som ikke bare etterlater en glansfull overflate, men som faktisk får bilen til å gløde. Dette er noe Koch-Chemi sin Spray Sealant helt klart gjør. Den er lett å påføre og bruker rundt 24 timer på å være helt inntørket, som gjør at du raskt kan få den perfekte finishen på bilen din.

Vannavvisende egenskaper
Denne sealeren har også gode vannavvisende egenskaper. Dette er viktig for at holdbarheten på glansen skal vare og at du slipper å måtte påføre sealeren igjen etter bare noen uker. Dette er ofte et problem som de billigere variantene av sealere sliter mye med. De vannavvisende kvalitetene gir også en rekke andre fordeler når det kommer til bilen sin helhet. En av disse fordelene er at en bil med vannavvisende overflater kan føre til at bilens holdbarhet forlenges. Dette vil for eksempel motvirke rust oppbygning.

Holdbarhet på over 3 måneder
Som nevnt tidligere i lakkforsegling testen er dette en sealer som utkonkurrerer mange av sine argeste konkurrenter når det kommer til holdbarhet. For alle som vurderer å kjøpe sealere burde dette være et punkt som bør veie særdeles tungt. Det er bortkastet tid og penger dersom sealeren blir vasket av etter bare noen uker. Dette har Koch-Chemi Spray Sealant visst når de begynte å produsere denne modellen. Med en holdbarhet på over tre måneder kan du lenge kjøre rundt med en fantastisk glansfull og glødende overflate.

Meget brukervennlig
Å ta på sealer kan ofte være et slit som du gruer deg lenge til å gjøre, men med denne modellen går det lekende lett. Du starter med å spraye sealeren et par ganger på en tørr og ren overflate. Etter at du har latt den stå i rundt 15 minutter tørker du over med en mikrofiberklut for å fordele sealeren likt over hele panelet. Etter du har gjort dette er det bare å snu kluten eller hente en ny tørr klut og gni over en gang til slik at du får en perfekt finish. Dette må du gjøre på alle bilens overflater. Det er viktig å huske at du ikke må vaske bilen med kjemikalier de neste 24 timene etter at du har påført sealeren. Om du gjør dette kan du risikere at du får et betydelig dårligere resultat. Du vil risikere å skade selve finishen, samt at holdbarheten på glansen også vil være svært redusert.

Om du ønsker det perfekte resultatet til en gunstig pris er derfor vår testvinner Koch-Chemi Spray Sealant det rette alternativet for deg.

2.Koch-Chemie 1K-Nano – Premium

– En høykvalitets sealer som binder seg permanent til lakken

Her finner du sealer-en for deg som verdsetter kvalitet. Etter å ha lest gjennom en lang liste med positive tilbakemeldinger er det heller ingen tvil om at denne sealer er en favoritt blant bilentusiaster. 

SJEKK PRIS

Ypperste kvalitet
Har du en dyr og flott bil som både ser og er helt fantastisk? Da vet du at det verste i verden er å se nye merker, riper og flekker på lakken. Spesielt kjipt er det når den nettopp er vasket, polert og tørket. For å forhindre dette er det kun en ting som kan beskytte den eksklusive bilen din, og det er Koch-Chemies premium sealer 1K-Nano. Sealer er lakkforsegling som inneholder egenskaper som beskytter bilen din mot vær-slitasje som rust, riper, møkk og mye mer. Gjennom kun et tynt lag med Koch-Chemies sealer av ypperste kvalitet forhindrer du å ta skade på lakken.

Skiller seg fra konkurrentene
Samtidig skiller 1K-Nano fra sine syntetiske konkurrenter som lett slites av i vask. Denne høykvalitets sealeren binder seg permanent til lakken, og skaper dermed en helt utrolig dyktighet mot slitasje. Samtidig som sealeren forlenger lakken sin levetid betydelig, er den også svært lett å påføre. Du kan selv velge om du vil gjøre det nøyaktig for hånd eller bruke en maskin for mer effektiv påføring, begge er like bra.

Hvorfor premium?
At denne sealeren har fått premium-kvalitets merket er ikke uten grunn. Lakkforsegler er offisielt godkjent av verdens fremste og mest eksklusive bilprodusenter som Audi, Porsche, BMW og Mercedes, samt Jaguar og Land Rover. At disse verdenskjente bilmerkene har godkjent 1K-Nano er et betydelig kvalitetsstempel, og bygger klart under den faktiske virkningen denne premium sealeren har på bilen din. I tillegg til premium kvalitet er mengden en annen stor fordel ved Koch-Chemie 1K-Nano. Sealeren kommer på flaske på hele 250ml. Dette skal holde rikelig til mellom 3 og 4 biler eller påføringer, samtidig som holdbarheten er opptil 12 måneder per behandling. Det vil si at ved et kjøp av Koch-Chemie 1K-Nano, kan du vente nesten 4 år før neste gang du trenger mer.

Versatilt bruk
Koch-Chemie 1K-Nano er kanskje mest kjent for å ha blitt brukt i flybransjen og setter med dette en klar standard på både kvalitet og holdbarhet. Dersom dette produktet har klart seg mange hundre kilometer i timen gjennom luft, vann og is, har den ingen problemer med å beskytte bil din. Videre har lakkforsegleren egenskaper som gjør den tilpasset materialer som glassfiber, aluminium, krom, lakk, og mange andre overflater. På den måten kan du lett bruke Koch-Chemie 1K-Nano uten bekymringer overfor bilens materiale ved påføring.

3.Koch-Chemie Hartwachs BMP S0.01 – Billig og bra 

– En budsjettvennlig råtass

lakkforsegling - Dette er en billig sealer med lang holdbarhet som passer perfekt for deg som er på utkikk etter din første sealer. Du kan enkelt montere et sprayhode på flasken som gjør at du lettere får en jevn fordeling over hele bilen. 

SJEKK PRIS

Perfekt for førstegangsbruker
Om du er en av de som aldri har benyttet deg av en sealer før og ennå ikke forstår hvor viktig dette er for bilen din så er dette den sealeren perfekt for deg. Med en pris som ligger betydelig lavere enn sine likemenn er Koch sin Hartwachs BMP S0.01 sealer som du fint kan benytte deg av den første gangen du skal legge på sealer. Et lite tips er å montere et sprayhode på flasken slik at du lettere kan få en riktig fordeling over hele overflaten. Det eneste som er viktig dersom du skal benytte deg av et sprayhode er at du finner en som passer flasken riktig. Om du henter sprayhode fra et vaskeprodukt som for eksempel zalo er det viktig at du vasker sprayhodet grundig før du bruker denne.

Trenger ikke koste skjorta
Å beskytte bilen din mot norske tøffe og harde forhold skal ikke koste deg all verdens. Du føler kanskje at du har brukt nok penger på bilen i seg selv, også kommer bensin, og diverse andre utgifter i tillegg. Koch-Chemie har forståelse for dette og tilbyr derfor modellen Hartwachs BMP S0.01 til en svært god pris. På den måten kan du forhindre nye utgifter på å reparere lakkskader på bilen din, uten at det koster deg skjorta. En skinnende bil er noe alle burde ha råd til, og det er det med denne billige lakken.

Mye for pengene
Selv om noe er billig betyr det ikke at du må få lite eller noe dårlig. Hartwachs BMP S0.01 gir deg en god mengde på 1 liter av en relativt god lakksealer, en slik mengde bidrar også til at du sjeldnere trenger å kjøpe mer. Selv om den ikke stiller seg helt på linje med noen av de dyreste i kvalitet er den svært effektiv i bruk. Ikke alle trenger den mest eksklusive lakken, noen ønsker kanskje heller å fokusere på tid og hyppighet. Ved å påføre denne oftere, men raskere, trenger ikke resultatet nødvendigvis å bli noe dårligere enn med de dyreste alternativene.

Akseptabel varighet
Selv om varigheten på denne modellen ikke kan konkurrere mot for eksempel 1K-nano, er varigheten bedre enn den du finner hos mange billig produsenter. Dette er fordi Hartwachs BMP S0.01 også er produsert av det anerkjente firmaet Koch-Chemie som er godt kjent for sine kvalitetsprodukter. Når det kommer til å påføre sealeren er denne modellen også svært lett å jobbe med. Det tar deg kun en liten time før bilen din har fått den skinnende finishen så mange bileiere drømmer om.


Lakkforsegling: Ofte stilte spørsmål om sealere 

Hva er en sealer?

En sealer er en type beskyttelse som du polerer eller gnir inn i lakken for å beskytte bilen mot skader fra vær og forhold på veien. Sealeren fungerer som en lakk-forsterker med egenskaper som forhindrer at det dannes rust og andre mindre skader på overflater. Sealeren kan som sagt poleres eller gnis inn i lakken, men du velger helt selv om du gjør dette for hånd eller med en poleringsmaskin. Dersom du velger å gjøre det for hånd har du bedre kontroll over mengde og nøyaktighet, men det tar litt lengre tid. På den andre siden har du en poleringsmaskin som er kjapp i bruk, men kanskje ikke like snill og nøyaktig som hånden? Uansett hva du velger vil en sealer beskytte lakken din på en fantastisk måte.

Samtidig som sealeren beskytter bilen din mot påkjenninger fra luften som regn, snø, insekt og vind vil den også forhindre ytre påkjenninger som asfalt, grus og møkk fra veien eller tjære, bensin og andre flekker som setter seg i lakken. På den måten vil det også være betydelig lettere å fjerne møkk når du vasker. En sealer fungerer derfor både beskyttende og vedlikeholdende for lakken på bilen.

Hvordan virker en sealer?

En sealer er et ultra tynt lag som vil beskytte lakken din ved å ligge utenpå. Etter å ha lagt produktet på er det svært vanskelig å se det på bilen din, det eneste du ser er at overflatene på bilen din har en ekstra glans og en dypere glød. Dersom flekker av asfalt eller bensin skulle sette seg på bilen din vil det også være svært gunstig å ha en sealer på. Dette er fordi disse flekkene ikke vil sette seg i bilens lakk men heller vil sette seg i det ultratynnet laget med forseigling som ligger på utsiden av bilen.

Sealeren er også svært slitesterk og nærmest ugjennomtrengelig. Dette gjør at den sikrer bilen din mot ting som for eksempel rust. Alt i alt er en selear den ultimate beskyttelsen når du akkurat har fått bilen din lakkert eller om du har en helt ny bil.

Er det vanskelig å påføre sealer? 

Nei, det å legge på en sealer er en smertefri affære og tar ikke lang tid. Som nevnt ovenfor i artikkelen lakkforsegling test er alle de 3 som vi har nevnt både brukervennlig og enkel å påføre. Du kan bruke mikrofiberklut eller du kan velge å bruke en DA poleringsmaskin dersom du har tilgang på en. Personlig vil vi ikke anbefale å bruke en poleringsmaskin siden det å påføre sealer er en delikat jobb. Det eneste som det er viktig å merke seg er at bilen ikke må utsettes for vaskekjemikalier de neste 24 timene etter at det har blitt påført sealer.


Siste tanker

Vi håper at artikkelen lakkforsegling test har gjort det lettere for deg å velge den sealeren som passer best for deg og dine ønsker. Alt avhenger av hvor ofte du ønsker å påføre beskyttelsen , hvilket resultat du ønsker og hvor mye penger du er villig til å betale for produktet. Uansett hvilket valg du tar kan vi med sikkerhet si at alle våre kandidater i testen er gode kvalitetsprodukter som vi er stolte av å anbefale og som vil få bilen din til å skinne ekstra mye. Likevel er det Koch-Chemi Spray Sealant som er sealeren som etter en helhetlig vurdering gikk av med en soleklar seier for denne gang.


 

Helt til slutt, takk for du tok deg tid til å lese vår artikkel. Til informasjon er biltipset utviklet ved hjelp av inntekter via annonsører og affiliates. Vi har ikke testet produktene i virkeligheten. Testartiklene er et resultat av spesifikasjoner, andres tester og opplevelser.

Legg igjen en kommentar